Pravila Privatnosti

Pravila zaštite osobnih podataka na internet stranici Watchdog

 

Posjetom stranici Watchdog vaši osobni podaci ostaju povjerljivi, osim ako ih svojevoljno ne želite podijeliti.

Vaše podatke prikupljamo isključivo ako ste ih svojevoljno ostavili, a koristimo ih samo u svrhe navedene u nastavku.

Osobne podatke  nije potrebno slati kako biste pristupili Watchdog stranici.

Prilikom prikupljanja podataka obavezujemo se poštovati odredbe pravilnika za zaštitu osobnih podataka.

Ukoliko ste maloljetni, molimo vas da ne dijelite vaše osobne podatke već za pristup upitate punoljetnu osobu ili vašeg skrbnika.

Molimo vas da pročitate sve informacije u nastavku. Za sva pitanja vezana za pravila zaštite osobnih podataka, ali i sve ostale upite javite nam se na e-mail:

 

Općenito

Korištenjem web stranice www.watchdog.hr (web stranica) koje uključuje i online trgovinu, VAN KUTIJE, vl. Ivan Dodig (Watchdog ili Voditelj obrade) kao voditelj obrade podataka obrađuje vaše osobne podatke u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka.

Pravila zaštite osobnih podataka (Pravila) opisuju koje se vrste podataka obrađuju, u koje svrhe te koja su vaša prava. Molimo vas da pažljivo pročitate pravila. Ukoliko se ne slažete s njihovim odredbama, ne koristite web stranicu Watchdog.

 

Osobni podaci koje obrađujemo

Osobni podaci označavaju sve podatke koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi (ispitanik).

Osobne podatke prikupljamo sukladno važećim propisima a koriste se u svrhe informiranja putem elektronske pošte, pristupa nagradnim igrama, slanja publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala te za odgovaranje na vaša pitanja, primjedbe i komentare.

Vaši se osobni podaci obrađuju samo na temelju privole, zakona ili ostvarenja legitimnog interesa Voditelja obrade. Primjer je obrada podataka za potrebe izravnog marketinga u formi oglašavanja Watchdog proizvoda ili usluga (komercijalna komunikacija) putem elektroničke pošte ili drugih oblika komunikacije. Prikupljanje podataka također je nužno u svrhu izvršavanja ugovora između vas i Watchdog strance, a odnosi se na kupovinu proizvoda s Watchdog web-shopa, kako bismo vam proizvod mogli dostaviti na zatraženu adresu.

Osobni podaci obrađuju se po sljedećim kategorijama:

  1. Identifikacijski podaci potrebni za otvaranje korisničkog računa na Watchdog web stranici
  2. Identifikacijski podaci potrebni za naručivanje i isporuku proizvoda na zatraženu adresu dostave
  3. Podaci o kupnji putem online trgovine koji uključuju kupljene proizvode, iznos računa, odabrani način plaćanja, učestalost kupnje i slično
  4. Podaci iz pismene korespondencije između korisnika i Voditelja obrade. Podaci uključuju i njihov pismeni sadržaj
  5. Podaci o interakciji korisnika s Watchdog web stranicom prikupljeni korištenjem kolačića (engl. Cookies). Sve informacije vezane za funkcionalnost i upotrebu kolačića možete pronaći u poglavlju Pravila o kolačićima

 

Putem Watchdog web stranice nudimo vam i mogućnost komuniciranja sa sadržajem društvenih mreža (Facebook, Instagram i slično). Ako odlučite upotrebljavati svoj profil s društvenih mreža, imajte na umu da se određene informacije o vašem profilu mogu podijeliti s Watchdog web stranicom, ovisno o postavkama profila.

Osobne podatke maloljetnih osoba, ukoliko nam je moguće spoznati dob korisnika, ne prikupljamo osim uz izričitu suglasnost roditelja ili skrbnika. Ukoliko ste maloljetni, molimo vas da nam ne prosljeđujete osobne podatke koji bi vas mogli identificirati. Takvu komunikaciju dužni smo odbiti. Ukoliko bi, unatoč navedenom, uslijedila uspostava kontakta na zahtjev maloljetne osobe, Watchdog će odbiti zaprimanje zahtjeva materijalne ili nematerijalne prirode koji proizlaze iz obrade takve namjere kontakta.

 

Svrha obrade osobnih podataka

Prikupljene osobne podatke Watchdog obrađuje u sljedeće svrhe:

  1. Otvaranje korisničkih profila na web stranici Watchdog
  2. Obrada narudžbi putem online trgovine i isporuka naručenih proizvoda na željenu adresu korisnika
  3. Otvaranje članski profila u programima lojalnosti Watchdog weba te pružanje različitih pogodnosti vezano za isto
  4. Prijenos komercijalnih komunikacija putem elektroničke pošte, mobilne telefonije i kurirske dostave (u granicama vaše suglasnosti)
  5. Sudjelovanje u anketama i nagradnim natječajima u organizaciji Watchdoga. Sve informacije o navedenom potražite u poglavlju Ankete, upitnici i promocije
  6. Izrada statistika i izvještaja o načinu korištenja web stranice, usluga i uspješnost izvršavanja ugovora s Watchdog web stranicom
  7. Rješavanje sporova i pritužbi podnesenih na aktivnost Watchdog weba

 

Obrada na temelju legitimnog interesa

WATCHDOG može podatke obrađivati i na temelju legitimnog interesa, koji su potrebni za bolje pružanje usluga, osim kada nad takvim interesima prevladaju interesi ili temeljna prava i slobode pojedinca, na kojeg se odnose osobni podaci, koji zahtjevaju zaštitu osobnih podataka.

U primjeru upotrebe zakonskog interesa WATCHDOG će uvijek presuditi sukladno s Općenitom uredbom o zaštiti podataka.

Namjena obrade

Detaljno obrazloženje

Općenita statistička obrada podataka o kupcima i njihovim narudžbama te potencijalnim kupcima (kontaktima) za namjene internih analiza prodaje, ponovnih narudžba, agregatnog ponašanja kupaca, optimizacije oglašavanja i poslovne optimizacije

U poduzeću WATCHDOGU provodimo općenitu statističku obradu podataka o kupcima i njihovim narudžbama te potencijalnim kupcima (kontaktima), temeljem koje radimo interne analize prodaje, ponovljenih narudžbi i agregatnog ponašanja kupaca te pratimo i optimiziramo svoju poslovnu učinkovitost i optimiziramo svoje oglašavanje, npr.:

- Pratimo koliko kupaca ponavlja narudžbe, koliko češto i u kojoj vrijednosti

- Pratimo općenite statističke prodajne podatke, poput prosječne vrijednosti košarice, broja proizvoda u narudžbi i slično

- Pratimo odazive na elektronsku poštu, SMS poruke i različite marketinške poruke (Društvene mreže, Portali, internetski oglasi) i na temelju toga optimiziramo naše oglašavanje (odlučujemo što, gdje, kome i kako oglašavati).

- Ova vrsta statističkog praćenja pomaže nam optimizirati poslovanje i oglašavanje te temeljem toga korisnicima možemo ponuditi bolje proizvode i usluge.

Podaci o vašim prijašnjim narudžbama

Ukoliko kontaktirate WATCHDOG korisničku podršku naši djelatnici mogu imati pristup vašim prijašnjim narudžbama i povijesti narudžbi, kako bi vam mogu ponuditi bolju uslugu.

Ako to ne želite, tu vrstu obrade podataka možete u bilo koje vrijeme prekinuti. Samo nas kontaktirajte na: info@watchdog.hr

Obrada podataka o nepreuzetim narudžbama na daljinu s namjenom sprječavanja prevara

Temeljem svog legitimnog interesa obrađujemo podatke o poslanim i nepreuzetim narudžbama na daljinu, s ciljem identificiranja kupaca koji nadprosječno naručuju proizvode s plaćanjem prilikom preuzimanja a zatim te proizvode ne preuzmu, čime nam nastaje poslovna šteta koju želimo spriječiti.

Kada takve kupce identificiramo, onemogućavamo im naručivanje proizvoda s plaćanjem prilikom preuzimanja, no još uvijek im je omogućeno naručivanje proizvoda s plaćanjem unaprijed po ponudi (direktna bankovna transackija), kreditnim karticama pomoću PayPal-a i u konačnici samim PayPal-om.

Automatsko email komuniciranje s Korisnikom temeljem nedovršene narudžbe i email komuniciranje nakon završetka narudžbe i primanje proizvoda.

Temeljem svog legitimnog interesa potencijalnim kupcima, koji su u košaricu dodali proizvode, a narudžbu nisu završili, povremeno pošaljemo e-mail obavijesti vezanu uz neizvršenu narudžbu, s ciljem nuđenja pomoći ili informacija.

Ako to ne želite, tu vrstu obrade podataka možete u bilo koje vrijeme prekinuti. Samo nas kontaktiraje na info@watchdog.hr

Prilagođeno komuniciranje (preko e-maila, SMSa, obavijesti preko internetskog pretraživača, informacija na internetskoj stranici, društvenim mrežama) s prilagođenim popustima, ponudama i sadržajima

Povremeno svojim Korisnicima predstavljamo prikladne ponude, popuste i druge sadržaje, koje bi mogle biti zanimljive temeljem vaših prijašnjih interakcija.

Za to koristimo sljedeće vaše podatke:

  • Demografski podacii (spol, datum rođenja tj. starost, adresu)
  • Povijest vaših narudžbi (kupljeni proizvodi, vrijeme kupnje, broj narudžbi)
  • Pregledane stranice (pregled pojedinih proizvoda ili sadržaja koje mogu pokrenuti slanje prilagođenih obavijesti)
  • Vaši odazivi (otvaranje obavijesti, klik na poveznicu, narudžba) na različite obavijesti koje vam šaljemo.

Ne koristimo bilo kakvo automatsko profiliranje, već samo odabiremo prikladan izbor primatelja za pojedine obavijesti. Pri tome se nikada ne fokusiramo na podatke pojedinaca, već izvodimo agregatnu obradu većih skupina.

Ako to ne želite, tu vrstu obrade podataka možete u bilo koje vrijeme prekinuti. Samo nas kontaktirajte na info@watchdog.hr

 

Prenošenje podataka trećoj strani

Vaše podatke ne prenosimo, otkrivamo niti prodajemo nikome izvan Watchdoga.

Iznike se odnose na ove slučajeve:

  1. Ako je propisano zakonom i potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obaveza
  2. U svrhu zaštite vašeg života ili tjelesnog integriteta ukoliko niste u mogućnosti dati pristanak za obradu vaših osobnih podataka
  3. Ako je potrebno ispunjenje zadatka koji se izvršava u javnom interesu
  4. Ukoliko ste podatke objavili sami
  5. Ukoliko je potrebno radi zaštite naših legitimnih interesa

 

Neki ili svi vaši podaci mogu se otkriti sljedećim primateljima:

  1. Osobama ovlaštenim za obradu osobnih podataka u ime Watchdog web stranice. To uključuje suradnike ili dobavljače kojima su vaši podaci neophodni za pružanje i održavanje usluga ponuđenih na Watchdog web stranici.
  2. Pravnim sljedbenicima u slučaju statusnih promjena prouzrokovanih podjelom, pripajanjem, restrukturiranjem ili drugim prijenosom kontrole u društvu
  3. Primateljima kojima je Watchdog web stranica ovlaštena ili obavezna otkriti osobne podatke u svrhu implementacije važećih propisa

 

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Watchdog se obavezuje primijeniti maksimalne sigurnosne standarde u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija.

Za sada postoji  plaćanje pouzećem, direktnim bankovnim transferom (na temelju ponude) i paypal-om preko kojeg možete plaćati i debitnom/kreditnom karticom.

Poruke elektronske pošte

Elektronska pošta koju pošaljete putem e-maila ili kontakt obrasca na web stranici, a sadrži vaše osobne podatke, upotrebljava se isključivo u svrhu ispunjenja vašeg zahtjeva. Isto tako, vaša se poruka može proslijediti na suradnike kako bi se na vaš upit moglo odgovoriti što stručnije i bolje.

Svi poslovni partneri i djelatnici Watchdoga odgovorni su za poštivanje Pravila zaštite osobnih podataka.

 

Ankete, upitnici i natječaji

Na našim društvenim mrežama i web shopu povremeno se provode ankete i upitnici. Prikupljeni se podaci koriste isključivo za potrebe Watchdog web stranice, a podaci se objavljuju u zbirnoj formi te ne sadržavaju osobne podatke korisnika.

U slučaju provedbe nagradnih igra i natječaja, vaši se osobni podaci koriste samo u svrhu realiziranja natječaja koji se odnose, između ostalog, na stupanje u kontakt s pobjednikom nagradne igre ili natječaja te ispunjenje naših zakonskih obveza vezanih uz organizaciju natječaja. Takve se informacije ne dijele ni s kim izvan Watchdoga. Iznimke uključuju isključivo pružatelje usluga koji nam pomažu u ostvarenju nagradnih igara ili natječaja.

Watchdog ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom osobnih informacija s web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

 

Pravila o kolačićima

Watchdog web stranica za praćenje podataka koristi kolačiće (engl. cookies). TO su tekstualne datoteke generirane od strane poslužitelja web stranica, a koriste se kako bi se korisniku pružila kvalitetna usluga i sadržaji. Na taj se način pohranjuju informacije poput postavki jezika i status registracije korisničkog računa. Pohranjene se informacije tako mogu reproducirati kada se vratite na web stranicu.

Sljedeće kategorije kolačića upotrebljavaju se na Watchdog web stranici

 

Kolačići neophodni za funkcionalnost web stranice

Kolačići neophodni za funkcioniranje online trgovine koriste se za pristupanje sigurnim područjima i praćenje košarice pa se tako ne mogu isključiti, a da se pri tom ne naruši funkcionalnost Watchdog web stranice.

 

Proizvoljni kolačići

Informacije prikupljene kolačićima pridonose shvaćanju upotrebe Watchdog web stranice te se koriste za unapređivanje kvalitete sadržaja i doživljaja pregledavanja. Oni, između ostalog, uključuju Google Analytics kolačiće koji prate posjećenosti stranice i analiziraju njezinu uspješnost. Dostupni su isključivo kao statistički podaci te ne uključuju osobne podatke korisnika. Watchdog web stranica također uključuje kolačiće društvenih mreža (Facebook, Instagram i slično) koji omogućavaju korsniku da sadržaj dijeli putem vlastitog računa na društvenim mrežama.

Prvim pristupom stranici zatražit ćemo vašu suglasnost za prihvaćanje praćenja putem kolačića. Nastavkom pregledavanja web stranice, prihvaćate njihovo korištenje.

Naravno, kao korisnik web stranice putem postavki vašeg preglednika možete regulirati ili ograničiti primanje kolačića. Ovim putem ipak želimo naglasiti kako onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost web stranice i vašu interakciju s istom. Iz navedenih razloga isključujemo odgovornost za gubitak funkcionalnosti i kvalitete ukoliko odlučite ograničiti upotrebu kolačića.

Dodatne informacije o kolačićima te konfiguriranju postavki preglednika možete pronaći na dolje navedenim linkovima.

 

Postavke preglednika Mozilla Firefox

Postavke preglednika Google Chrome

Postavke preglednika Internet Explorer

 

Korištenjem ovih web preglednika smatra se da su korsnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s uvjetima korištenja.

 

Ugovorna obrada osobnih podataka

Kao pojedinac ste upoznati i slažete se s time da prodavatelj može pojedine aktivnosti, koje uključuju vaše osobne podatke, povjeriti drugim osobama (ugovornim obraditeljima podataka). Ugovorni obraditelji podataka povjerljive podatke mogu obrađivati isključivo u imenu prodavatelja i u ograničenjima ovlaštenja prodavatelja (u pismenom ugovoru odnosno u drugom pravnom aktu) i u skladu s namjenama koje su opredijeljene u ovoj politici privatnosti.

Ugovorni obrađivači podataka s kojima WATCHDOG dijeli određene podatke su:

  • računovodstveni servis, odvjetnički uredi i drugi ponuditelji pravnog savjetovanja,
  • dostavne službe
  • ponuditelji obrade podataka i analitike,
  • ponuditelji slanja e-maila/recenzije (Mailchimp, Yotpo)
  • ponuditelj za praćenje miša (Hotjar)
  • ponuditelji sistema za plaćanja, kao što su: PayPal, Solo
  • ponuditelji rješenja za internetsko oglašavanje (npr. Google, Facebook, Instagram)

Prodavatelj neće posredovati vaše osobne podatke trećim neovlaštenim osobama.

Prodavatelj ili njegovi ugovorni obrađivači, osobne podatke koje obrađuju neće posredovati u treće države (izvan država članica Europskog gospodarskog prostora – članice EU te Island, Norveška i Lihtenštajn) i u međunarodne organizacije, s iznimkom SAD-a – svi ugovorni obrađivači u SAD-u su uključeni u program Privacy Shield.

 

Prava ispitanika

Davanje privole za prikupljanje i obradu osobnih podataka nije obavezno, no može onemogućiti korištenje svih ili nekih sadržaja koje nudi Watchdog web stranica.

Slanjem osobnih podataka Watchdog web stranici, korisnik se ne odriče prava zajamčena pozitivnim propisima Republike Hrvatske koji štite osobne postake.

 

Vaša prava vezana za obradu osobnih podataka uključuju:

  1. Pravo na pristup - korisnici imaju pravo dobiti potvrdu i pristup osobnim podacima koji se odnose na njih te uvid u svrhu obrade i razdoblje za koje će biti pohranjeni
  2. Pravo na ispravak podataka - korisnici imaju pravo zatražiti izmjenu netočnih ili nadopunu nepotpunih podataka. Registrirani korisnici svojim podacima mogu pristupiti u svakom trenutku te ih izmijeniti putem korisničkog računa
  3. Pravo na brisanje - pod određenim okolnostima korisnici imaju pravo na brisanje svojih osobnih podataka s Watchdog web stranice. Registrirani korisnici mogu u svakom trenutku izbrisati svoj korisnički račun.
  4. Pravo na povlačenje privole - danu privolu za prikupljanje i obradu osobnih podataka korisnici mogu u svakom trenutku. Unutar svog korisničkog računa možete i ograničiti postavke privole za komercijalnu komunikaciju.
  5. Pravo na ulaganje prigovora na obradu - korisnici imaju pravo ograničiti obradu i prenosivost osobnih podataka. Za sve upite obratite se na kontakt adresu.
  6. Pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu - korisnici imaju pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) ukoliko smatraju da su njihova prava povrijeđena.

Ovisno o zahtjevu korisnika, Watchdog web se obavezuje:

  1. Potvrditi status ili postojanje obrade osobnih podataka koji se odnose na tog korisnika
  2. Ispraviti ili izbrisati osobne podatke na zahtjev korisnika
  3. Ograničiti ili zaustaviti obradu osobnih podataka na zahtjev korisnika

 

Direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju bitiće mogućeriješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnostzamjeneproizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

 

Kontakt

Za sva pitanja vezana za zaštitu i obradu vaših osobnih podataka obratite nam se na info@watchdog.hr

Na anonimne zahtjeve i upite Watchdog web stranica neće odgovarati.