Trgovina

Uvjeti korištenja Watchdog internet stranice

 

Web stranicu Watchdog.hr pokrenuo je i uređuje VAN KUTIJE, vl. Ivan Dodig (dalje u tekstu Watchdog ili mi)

Korištenjem web stranice Watchdog smatra se da ste upoznati s njezinim uvjerima te da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ukoliko niste suglasni s uvjetima korištenja, molimo vas da ne koristite sadržaje web stranice. Za sva pitanja možete nam se obratiti na email adresu info@watchdog.hr

Izgled i sadržaji na Watchdog web stranici uključujući Uvjete korištenja mogu se bilo kada promijeniti, stoga vas molimo da iste proučite ukoliko dođe do određenih promjena. Naknadnim korištenjem Watchdog web stranice smatra se da ste upoznati s mogućim promjenama i sukladni s njihovim uvjetima. Watchdog neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz promjena web sadržaja.

Pregledavanje sadržaja na Watchdog web stranici moguće je isključivo u osobne svrhe. Bez pismenog dopuštenja Watchdoga zabranjeno je javno prikazivanje, skidanje, umnožavanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, izrada kopija, prodaja i svaka druga vrsta upotrebe sadržaja. Ukoliko je dopuštenje izdano, brisanje ili mijenjanje postojećih podataka koji se odnose na autorsko pravo, trgovački znak i prava trećih osoba strogo je zabranjeno.

Samoinicijativno poslani materijali poput fotografija, videa, tekstova i sličnog (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, ali i ne moraju biti objavljeni jednom ili više puta. Dostavljanjem materijala na Watchdog web stranicu ili društvene mreže (Facebook, Instagram i ostale) smatra se da ste odobrili korištenje, mijenjanje i prevođenje materijala te objavljivanje, prijenos i distribuciju po cijelom svijetu u bilo kojem obliku, kroz sve do sada poznate i buduće medije u bilo koju svrhu i bez naknade. Ukratko, atomatski izdajete prava i licenciju za materijale ili jamčite da je vlasnik materijala dopustio korištenje istih.

Pošiljatelj materijala prihvaća da za poslane materijale neće biti isplaćen honorar, osim ako Watchdog ne odluči suprotno. Samoinicijativnim slanjem materijala Watchdogu jamči se od pošiljatelja pod punom kaznenom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njegovo vlastiništvo a koje polaže autorska prava. Ukoliko Watchdog zbog objave navedenih materijala pretrpi bilo kakvu štetu, dostavljač materijala obavezuje se nadoknaditi Watchdog web stranici cjelokupnu štetu.

Watchdog se odriče svake odgovornosti vezane za materijale dostavljene od strane trećih osoba.

Ukoliko Watchdog web stranica pruži mogućnost uspostavljanja veze do drugih internet stranica, nije odgovorna za točnost i potpunost sadržaja istih niti za negativne posljedice koje bi mogle proizaći iz njihove upotrebe.

 

Kolačići

Watchdog web stranica koristi tz. Kolačiće (engl. cookies) kako bi korisnicima pružila funkcionalnost i kvalitetu sadržaja. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica. Informacije potom web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

 

  1. Sesijski kolačić - postavlja se na računalo korisnika Watchdog web stranice samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta i automatski istječe kada korisnik zatvori svoj preglednik. Omogućuje korisniku učinkovitije služenje web stranicom.
  2. Društveni kolačić - omogućuje korisniku dijeljenje određenog sadržaja putem društvenih mreža.

 

Uz navedeno, Watchdog web stranica prati statističku posjećenost u svrhu prikupljanja informacija o privlačnosti i uspješnosti stranica na tržištu. Pri tom se koristi usluga Google Analytics. Sve informacije vezano za Google Analytics uslugu, detalje i prava korisnika dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html

Više o kolačićima i njihovoj upotrebi pročitajte na: privatnost i zaštita podataka 

 

Internet trgovina

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce na području cijeloga svijeta.

Kao kupac Watchdog web stranice smatra se punoljetna i poslovno sposobna osoba koja popuni elektronsku naružbu, pošalje je prodavatelju te izvrši plaćanje kreditnom ili debitnom karticom, općom uplatnicom, bankovnom doznakom, e-bankingom ili pouzećem. Za točnost unesenih podataka prilikom kupnje svu odgovornost snosi kupac.

Narudžbom artikala na Watchdog web stranici kupac prihvaća uvjete poslovanja navedene na stranici. Kupac po primitku pošiljke mora odmah otvoriti paket/kuvertu ispred poštara tako da ukoliko postoji neki problem sa narudžbom, ili je narudžba nepotpuna, ili je došlo do oštećenja proizvoda tijekom transporta, kupac ima svjedoka i mora to prijaviti poštaru i slikati ispred njega kako bismo uvažili Vašu reklamaciju na nepotpunu narudžbu ili na štetu. Kupac prilikom toga može dobiti i naknadu za štetu ukoliko je došlo do oštećenja. 

Watchdog web stranica ima pravo odbaciti narudžbu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe stranice ili unošenja nepotpunih odnosno netočnih podataka.

Usluge Watchdog internet trgovine ne uključuju osobe troškove korištenja računalne opreme ni usluga koje omogućuju pristup internet stranici. Watchdog nadalje nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa i sličnih koji mogu nastati prilikom narudžbe ili pregledavanja web stranice.

 

Prigovori i povrati

Korisnik sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ima pravo podnijeti pisani prigovor, i to putem pošte ili elektroničke pošte. Watchdog  će na zaprimljene prigovore odgovoriti u zakonskom roku od 15 dana.

Ukoliko imaš reklamaciju ili jednostavno želiš vratiti nekorišteni proizvod, javi se na email info@watchdog.hr

Zahtjev za povrat proizvoda treba podnijeti u zakonskom roku od 14 dana od primitka proizvoda. Proizvod mora biti zapakiran i u originalnoj ambalaži, odnosno u istoj ambalaži u kojoj vam je proizvod isporučen, zajedno sa svom pripadajućom dokumentacijom i svim pripadajućim dijelovima koji su stigli uz proizvod.

Imate pravo unutar četrnaest dana opozvati Vaš ugovor bez navođenja razloga. Rok opoziva iznosi četrnaest dana od dana na kojem ste Vi ili treća osoba imenovana od Vas, koja nije prijevoznik, preuzeli/preuzela zadnju robu.

Kako biste ostvarili svoje pravo na povrat, trebate nas (Van Kutije, vl. Ivan Dodig, Ulica Orhideja 79, 10360 Sesvete, info@watchdog.hr) informirati s jasnom izjavom o Vašoj odluci da želite opozvati ovaj ugovor. Za to možete koristiti priloženi obrazac o odustajanju, koji nije propisan, već se radi samo o primjeru.

Da bi rok opoziva bio valjan, dovoljno je da pošaljete obavijest za ostvarivanje prava na povrat prije isteka opozivnog roka.

Posljedice povrata

Ako opozivate ovaj ugovor, vraćamo Vam sve Vaše uplate koje smo primili od Vas, uključeno i troškove slanja (s iznimkom dodatnih troškova koji proizlaze iz toga da ste izabrali drugi jeftiniji način standardne dostave od onog koji smo Vam predložili) bez odgađanja i najkasnije unutar četrnaest dana od dana kada je kod nas zaprimljena obavijest o Vašem opozivu ovog ugovora. Za vraćanje uplaćenog novca primjenjujemo isto sredstvo plaćanja koje ste koristili prilikom Vaše početne transakcije, osim ako s Vama nije izričito dogovoreno nešto drugo ili u slučaju plaćanja pouzećem (u tom slučaju novac će biti uplaćen na vaš bankovni račun); ni u kojem slučaju Vam neće biti zaračunate naknade zbog vraćanja uplate. Mi možemo uskratiti povrat novca dok ne dobijemo robu natrag ili dok ne pribavite dokaz da ste poslali robu, ovisno o tome što je raniji rok.

Robu trebate vratiti ili predati bez odgađanja i u svakom slučaju najkasnije unutar četrnaest dana od dana kada ste nas obavijestili o opozivu ovog ugovora na našu adresu:

Van Kutije, vl. Ivan Dodig
Ulica Orhideja 79
10360 Sesvete
Hrvatska

Rok je valjan ako pošaljete robu prije isteka roka od četrnaest dana.
Mi snosimo troškove povratnog slanja robe.

Vi morate nadoknaditi mogući gubitak vrijednosti robe samo ako taj gubitak vrijednosti proizlazi iz nepotrebnog postupanja s robom, a do kojeg se dolazi provjerom kvalitete, značajki i načina djelovanja robe.

Isključivanje prava na povrat

Pravo na povrat ne postoji prilikom dostave robe koja nije unaprijed proizvedena i za čiju je proizvodnju mjerodavan inidvidualni izbor i određivanje potrošača ili koja je jednoznačno napravljena prema posebnim željama kupca, kao i kod brzo pokvarljive robe ili kod robe čiji rok upotrebe brzo može biti prekoračen,

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj Watchdog web stranice zaštićen je autorskim pravom a pripada ili je ustupljen Watchdogu. Nadalje, Watchdog posjeduje autorsko pravo uređivanja i usklađivanja sadržaja na stranici. Sadržaj na ovoj lokaciji nije za upotrebu bez ograničenja, pa je tako zabranjeno umnožavanje i distribuiranje sadržaja bez pristanka watchdog web stranice.

 

Sadržaj na Watchdog web stranici

Sadržaj koje može uključivati, ali nije ograničen na slike, videe, biografske podatke osoba i ostalo isključivo je vlasništvo Watchdog web stranice. Autorsko pravo na sve materijale koji se nalaze na stranici pripada Watchdogu, a sva su prava pridržana. Watchdog web stranica može dati pravo korištenja subjektima isključivo u promidžbene, uredničke i informativne svrhe objavljivanja u novinama, časopisima i elektronskim medijima, no dopuštenje se ne može prenositi. Svaka druga upotreba materijala nije dopuštena. Upotrebom sadržaja s Watchdog web stranice, medijski se korisnici obvezuju pridržavati se ovdje utvrđenih uvjeta.

Watchdog web stranica ne može preuzeti odgovornost za potpunost i točnost podataka koji dolaze od treće strane, ali će uložiti razuman napor kako bi objavljeni podaci bili aktualni. Nadalje, Watchdog ne može garantirati stalnu dostupnost i raspoloživost web stranice te se ograničava od potencijalnih grešaka ili virusa koji nisu pod djelovanjem stranice. Povreda ili šteta nastala kao rezultat korištenja ili nemogućnosti korištenja Watchdog web stranice također nije unutar odgovornosti Watchdoga.

Medijski subjekti i ostali korisnici web stranice prihvaćaju odgovornost za potraživanja, troškove, štete ili odgovornosti proizašle iz nescjenog korištenja materijala, uključujući bilo kakvu izravnu, neizravnu, slučajnu ili posljedičnu štetu.

 

Zaštita osobnih podataka

Svjesni smo da su naši korisnici zabrinuti za sigurnost osobnih podataka koje nam dostavljaju, pa smo sve informacije saželi za tebe. Klikni ovdje i pročitaj više